Hae
Fundamental

Tervetuloa blogimme pariin!

Blogin aloittaminen on kytenyt mielissämme jo jonkin aikaa, mutta lähtenyt konkretisoitumaan vasta hiljattain. Linda on joitakin vuosia sitten kirjoittanut Fitfashionin alla Body Gossip –blogia, joka hiipui psykologiksi valmistumisen myötä. Osakseen tarpeesta varjella omaa yksityisyyttä, osakseen ajanpuutteen vuoksi. Krooninen kirjoittamisen kaipuu on kuitenkin ollut läsnä noista päivistä saakka. Nykyään Linda työskentelee Tampereella työterveyspsykologina, sekä kouluttautuu terveyspainotteisen kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutiksi ja urheilupsykologiksi. Inkeri on neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Turusta, ja toimii opintojensa ohella joogaohjaajana, ilmajoogaa painottaen.

Päätös yhteisestä blogista sai viimeisen silauksensa hyvin yhteenkäyvistä mielenmaisemista ja jaetusta kirjoittamisen ilosta, joiden jakamiselle kilometrit Tampereen ja Turun välillä ovat ajoittain asettaneet haasteensa. Lisäksi olemme huomanneet ajan olevan edelleen resurssi, joka ei riitä kaikkeen täysipäiväisen työn ja opiskelun rinnalla. Tämän vuoksi olemme kaivanneet meille tärkeille asioille yhteistä, keskitettyä foorumia. Fyysinen terveys ja mielenterveys, kokonaisvaltainen hyvinvointi, sekä näiden edistäminen ja ylläpitäminen kun puhuttelee molempia meistä monimuotoisuudessaan. Näistä aihepiireistä myös mielellämme jaamme ajatuksia muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Käytännönläheisiä ajatuksia fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä

Nykyään terveyskäyttäytymiseen vaikuttamisen ongelmat eivät niinkään piile tiedon puutteessa, vaan käytännön toteutuksen haasteissa. Tämä on mielestämme yksi merkittävin aihealue tarkasteltavaksi sekä fyysisen terveyden että mielenterveyden edistämisen parissa. Tietoa on jopa saatavilla niin hämmentävän paljon, että tutkittu ja totuudenmukainen on usein vaikea erottaa huuhaasta ja voimakkaasta mielipidevaikuttamisesta. Toivomme voivamme osaltamme popularisoida ja inhimillistää tutkittua tietoa ja annostella sitä sopivassa suhteessa, jotta lukijana kykenisit pohtimaan käsittelemiemme teemojen sijaa ja vaikutusta omassa elämässäsi.

Emme kuitenkaan ole luomassa jäykän virallista asiantuntijablogia, vaan haluamme säilyttää kirjoituksissa kumpikin persoonallisen otteemme. Vaikka omaamme tietoa kirjoittamistamme asioista, ei se tarkoita, ettemmekö yhtälailla haasteita ja kompastuskohtia kohtaisi myös omissa elämissämme – juuri tätä on inhimillisyys, jonka haluamme teille kirjoituksistamme välittyvän. Myös blogin nimeen olemme hakeneet ajatusleikkiä blogin kantavasta teemasta; haluamme pysyä olennaisen äärellä, kuitenkin meille mielekkäällä ja luontevalla, helposti lähestyttävällä otteella. Mielekkyys ja merkityksellisyyden tunne kun ovat usein kantava voima myös monelle pitkäaikaisesti elämässämme sijaa saavalle tekijälle.

Ihmisiltä ihmisille, kuitenkin asia edellä

Kirjoituksemme tulevat varmasti ammentamaan paljon myös omasta arjestamme kumpuavista ilmiöistä. Haluamme silti varjella meidät työssämme kohtaavien oikeutta riittävään anonymiteettiin osaltamme ja toisaalta oikeuttaa itsellemme asiakeskeisyyden henkilökeskeidyyden sijaan. Vaikka henkilöinä olemme paljon muutakin kuin psykologi ja lääketieteen opiskelija, on näissä ammateissa huomioitava, ettei asioita voi tuoda julkisesti esiin täysin ammattiroolistaan irrotettuna. Ja toisaalta juuri nuoren psykologin ja tulevan lääkärin ääni on se siivilä, jonka läpi meille tärkeitä teemoja on luontevinta suodattaa ja tarkastella.  Maailman ja vuorovaikutuksen siirtyessä enenevissä määrin online –tilaan tuntuu luontevalta, että myös meidän ammattiemme edustajat näillä foorumeilla vaikuttavat. Tähän myös ammattiyhdistyksemme jäseniään enenevissä määrin kannustavat. Noudatamme blogissa ammattiemme eettisiä sääntöjä ja painotamme esille tuodun tiedon oikeellisuutta. Rajaamme blogimme ulkopuolelle yksilötason kannanotot ja konsultaatiot. Tartumme kuitenkin mielellämme teitä lukijoita puhuttaviin aiheisiin ja toivomme, että blogimme rakentuu ajan kanssa vuorovaikutuksessa kanssanne!

Siis lämpimästi tervetuloa blogimme pariin ja kiitos Vaikuttajamedian Johannalle ja Evelle, että avasitte meille mahdollisuuden tulla osaksi blogiyhteisöänne.

Linda ja Inkeri

2 kommenttia

  1. Tinde kirjoitti:

    Eikä!! Täydellistä! Juuri tälläistä blogia olen kaivannut! 😍 Tulen varmasti ehdottomaan aihepiirejä teille pohdittavaksi! Itsekin koulutukselta psykoterapeutti. Mukavaa viikkoa!

    • Linda kirjoitti:

      Näihin teemoihin keskittyvää blogia olemme itsekin kaivanneet, joka osaltaan patisti meitä tuumasta toimeen, kun blogin aloitusta pohdittiin. Ihanaa, jos jäät seuraamaan ja vaikuttamaan blogissa esille nostettaviin teemoihin! 🙂 Loistavaa loppuviikkoa, Linda ja Inkeri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *