Hae
Fundamental

Uusi vuosi ja vuosikymmen – aloita vuosisuunnittelusi tällä työkalulla

Uusi vuosi ja vuosikymmen avaa monelle elämässä uuden lehden uusine mahdollisuuksineen. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden katsoa taakse menneeseen vuoteen ja reflektoida sen kulkua. Mitä tein ja koin vuoden aikana? Mitä tunsin, mitä opin? Miten tapahtumat minuun ja lähiympäristööni vaikuttivat? Kuinka olen muuttunut suhteessa vuodentakaiseen? Vuodessa ehtii monen elämässä tapahtumaan paljon. Vuosikymmenessä vielä enemmän.

uusi vuosi ja vuosikymmen käyntiin Vuosisuunnittelulla

Halusin tulla blogin puolellekin vinkkaamaan oivasta työkalusta, jonka avulla uusi vuosi ja vuosikymmen on mahdollista aloittaa ja suunnitella mielekkäällä tavalla. Year Compass -sivusto nimittäin tarjooaa ilmaisen vuosisuunnittelun vihkosen, jonka avulla voit peilata menneen vuoden tapahtumia ja hahmotella tulevaa vuottasi. Kuulin tästä sivustosta jokunen vuosi sitten kollegaltani ja olen sen jälkeen tehnyt vuodenvaihteen siirtymäni aina kyseistä vihkoa hyödyntäen.

Year Compassin vuosisuunnittelu vihkossa on kahdenkymmenen sivun edestä kysymyksiä ja reflektoitavaa sekä menneen vuoden kulun että tulevan vuoden tavoitteiden osalta. Jos vihkon haluaa täyttää ajatuksen kanssa, suosittelee Year Compassin tiimi, että siihen varaisi häiriötöntä aikaa kolme tuntia. Kyseessä on siis todella kattava vuosisuunnittelu työkalu! Itse olen usein täyttänyt vihkoa pikkuhiljaa, usein ilta-aikaan ennen nukkumaanmenoa. Näin olen parhaiten jaksanut ajatuksen kanssa keskittyä jokaiseen kohtaan.

Miksi vuosisuunnittelu ja menneen tarkastelu kannattaa?

Joillekin tavoitteiden asettaminen tai lupauksien tekeminen uudelle vuodelle tulee luontaisesti, toinen saattaa stressaantua ja kokea näistä liiaksikin painetta. Viime vuoden vaihteessa kirjoitin, että tutkitusti uudenvuoden lupauksen tehneet kuitenkin onnistuvat esimerkiksi haluamissaan elämänmuutoksissaan kymmenen kertaa todennäköisemmin! (Koko blogikirjoitukseni uudenvuoden tavoitteista voit lukea tästä.) Tietoinen ajatusten suuntaaminen oman elämän tärkeisiin ja merkityksellisiin tekijöihin myös helpommin ohjaa elämää haluttuun suuntaan.

Oman elämän ja sen tapahtumien äärelle asettuminen myös tukee ja opettaa itsehavainnointia – taitoa, jolla on suuri merkitys omien tunteidemme ja käyttäytymisemme ymmärtämisessä ja tietoisessa toiminnassa.

 

Suosittelen siis, että uuden vuosikymmenen kunniaksi annat vuosisuunnittelulle mahdollisuuden.

Voisiko uusi vuosi ja vuosikymmen näiden myötä avata sinulle tavalla, jota et ehkä ole osannut edes odottaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *